Hoe zet je een zakelijk e-mail op

Gekko heeft vorige week een nieuwe functie aangekondigd: zakelijke e-mail vanaf je eigen domein. Hiermee kun je een generiek hotmail of gmail adres aanpassen naar je eigen gekozen e-mail. Dus in plaats van reisbureaudevries@gmail.com kun je nu een mail adres als boekingen@reisbureaudevries.nl binnen één minuut aanmaken. Maar waarom moet je dit doen en wat voor namen kun je kun hiervoor het beste gebruiken?

Read more
Hoe zet je een zakelijk e-mail op
Recent articles

Wanneer moet je uitbreiden naar het buitenland

Gekko heeft vorige week officieel aangekondigd dat de Gekko software nu ook officieel in België zal worden aangeboden. Maar voor die tijd hadden we ook al gebruikers in België die de Nederlandse versie gebruikten. Sterker, de eerste Belgische gebruiker op Gekko had zich ruim 10 jaar geleden aangemeld en al jaren zijn er enkele duizenden gebruikers uit België. Waarom heeft Gekko deze stap dan niet eerder gemaakt? En wanneer zou jij zelf over de grens moeten kijken?

Read more

Factuur Financieren met een Gekko gebruiker

Het kan voor ondernemers een uitdaging zijn als opdrachtgevers niet op tijd betalen of lange betaaltermijnen aanhouden. Met Factuur Financiering zorgen Gekko en Rabobank ervoor dat ondernemingen de touwtjes in eigen handen hebben en niet meer afhankelijk zijn van de lange betaaltermijnen die hun debiteuren hanteren. In dit artikel laten we een ondernemer aan het woord die al 8 jaar ervaring heeft met Gekko en recentelijk is begonnen met het gebruik van Factuur Financiering.

Read more

Prinsjesdag 2023 voor zzp’ers

Het was gisteren Prinsjesdag en vandaag zijn de algemene beschouwingen. Normaal betekent dat een hele hoop nieuwe regels en wetten. Ook voor ondernemers. Echter, het kabinet is gevallen en daarom zijn er nu niet echt wereldschokkende veranderingen. Slechts een paar kleinere aanpassingen (waarvan de meeste al eerder waren aangekondigd) zijn relevant voor ondernemers. We hebben ze toch weer op een rijtje gezet zodat je deze snel kan bekijken.

Read more

De toekomst van zzp'ers in Nederland

Het aantal zzp’ers in Nederland is volgens het CBS de afgelopen 10 jaar met 282 duizend toegenomen. Dit leidt tot onrust in de politiek die deze groei van zelfstandigen het liefst omschrijft in termen als schijnzelfstandigheid of ZZP-armoede. Is er met dergelijke politieke tegenwind nog wel toekomst voor kleine ondernemers? We vroegen het aan Mario Bersem, sector econoom bij ABN AMRO.

Read more

AI Belastingadviseur GekkoBot

Gekko lanceert vandaag een nieuwe AI belastingadviseur genaamd GekkoBot. En dit keer is het geen grap maar een AI model aangedreven door het ChatGPT algoritme welke vragen over boekhouding, administratie en fiscaliteiten beantwoordt. Voor zover we weten is dit de eerste belastingadviseur op kunstmatige intelligentie in Nederland en daarmee een echt praktische toepassing van de nieuwe AI algoritmes die recent op de markt zijn gekomen.

Read more

Vakantiegeld voor zzp’ers

Het is mei en daarom krijgen deze maand miljoenen Nederlanders vakantiegeld. Dat is in het kort een smak geld wat veel werknemers op hun rekening krijgen gestort. Maar ondernemers en zzp’ers natuurlijk niet. Gelukkig is dat niet oneerlijk, want vakantiegeld is in wezen een sigaar uit eigen doos voor de werknemer. Desalniettemin is het wel een handig mechanisme waar ook ondernemers hun voordeel mee kunnen doen. En waar grotere ondernemers wel degelijk rekening moeten houden bij de bedrijfsvoering van hun bedrijf. Allemaal redenen om je ook als ondernemer een beetje te verdiepen in vakantiegeld.

Read more

De verplichte AOV

Het is alweer een maand geleden dat hij werd aangekondigd en sindsdien is het stil gebleven. Maar het ziet er nu echt naar uit dat ondernemers in de toekomst verplicht worden om een arbeidsongeschiktheidsverzekering af te sluiten (een AOV). Hiermee wil de overheid de grote hoeveelheid ondernemers die onverzekerd rondlopen dwingen om zich beter voor te bereiden op onverwachte situaties. Hiermee beschermen ondernemers zichzelf maar, belangrijker nog, ook de rest van de Nederlandse samenleving.

Read more

Eten en drinken aftrekken

Als je zakelijk uit eten gaat, bewaar jij dan altijd het bonnetje? Als zzp’er mag je eten en drinken als aftrekpost opvoeren bij de Belastingdienst, maar niet in alle gevallen. Dit kan nog wel eens verwarrend zijn en wij merken dat dit regelmatig fout gaat. Wanneer mag het nu wel en wanneer niet? In deze blog leggen we je precies uit hoe het zit.

Read more

CheatGPT: belastingen verlagen door middel van AI

Net op tijd voor de aangifte inkomstenbelasting 2022 lanceert Gekko haar nieuwe AI algoritme CheatGPT. CheatGPT is een nieuwe manier voor kleine ondernemers om hun belastingen te verlagen en kan duizenden euro's schelen op jaarbasis. Het algoritme gebruikt de basisadministratie van ruim honderdvijftig duizend Gekko gebruikers in Nederland om zo de precieze mazen in het belastingsysteem te ontdekken en toe te passen voor alle zzp’ers.

Read more

Inkomstenbelasting 2022

Vanaf vandaag mag je weer! Het nieuwe jaar is alweer een tijdje geleden begonnen maar vanaf 1 maart 2023 mag je dan eindelijk de belastingaangifte doen over het jaar 2022. Maar waar moet je op letten bij de inkomstenbelasting en zijn er nog aanpassingen ten opzichte van de vorige jaren? Alles over de inkomstenbelastingen 2022, speciaal voor ondernemers.

Read more

Gekko Hero Programma

Deze week heeft Gekko het Gekko Hero programma gelanceerd. Hiermee kunnen Gekko gebruikers “Hero” worden en een Hero kortingscode krijgen. Met die code kunnen ze nieuwe gebruikers uitnodigen op Gekko en ze een zeer hoge korting geven op Gekko Premium. Fijn dus voor nieuwe gebruikers, maar ook fijn voor de Hero zelf. Want die verdient ook geld aan het uitnodigen van nieuwe gebruikers. Win-win dus.

Read more

Factuur Financiering op Gekko

Vorige week heeft Gekko in samenwerking met de Rabobank Factuur Financiering gelanceerd. Hiermee kun je op basis van de facturen die je via Gekko verstuurd, financiering krijgen via de Rabobank. Dat heet ook wel factoring maar hoe werkt dit precies? En waar moet je op letten als je van dit soort faciliteiten gebruikt maakt? Spoiler alert, het is niet voor iedereen maar kan wel een uitkomst bieden.

Read more